| |

joi, 5 noiembrie 2009

Visinata

-1 kg de visine bine coapte
-1/2 k de cirese negre amare
-1 kg coacaze
-500 g (600 g) zahar
-2 litri alcool dublu rafinat
-200 gr Ness


Visinele si ciresele se spala si se curata de cozi, dupa ce s-au scurs bine se pune in damigiana de 5 l un strat de visine , un strat de zahar, un strat de cirese si deasupra zahar. Se tine la loc insorit 3-4 zile...Incepand de a doua zi scuturam damigeana de cate 3-4 ori pe zi, se adauga alcoolul, se pune in camara inchisa bine. Spre toamna cand apar coacazele (afinele) punem 1 kg de coacaze si 300 g de zahar intr-o sticla cu gura larga avand grija ca in fiecare zi sa agitam sticla. Cand isi lasa suc se toarna peste visine. Completam damigeana cu tuica de pruna sau vodca.
Daca dublam cantitatile putem pune intr-o damigeana de 10 l si asa mai departe.
In preajma sarbtorilor de iarna se face un ness din 200 g de ness si 200 ml apa, pe care o diluam cu 500 ml vodca si o turnam peste visinata. Daca visinata este prea dulce se poate dilua cu tuica de pruna sau vodca cat sa-si pastreze culoarea rubinie.



0 comentarii:

 

Oenotek © 2010 | Blogger Templates designed by OOruc