| |

joi, 5 noiembrie 2009

Vin de macese

-2 kg macese (sau 1,5 kg uscate)
-3 kg zahar
-drojdie cat o nuca
-10 litri de apa


Se spala macesele, se curata de codite, se zdrobesc bine si se pun intr-un borcan mare de sticla. Se adauga apa calduta pana la 10 l. De 3 ori pe zi, timp de 3 zile, se amesteca in borcan cu o lingura de lemn. Se leaga borcanul la gura cu un tifon dublu si se pastreaza la temperatura de 18-20 grade.
Dupa 1 luna si jumatate, cand lichidul se limpezeste, se trage cu furtunul intr-o damigeana, fara ca furtunul sa atinga fundul vasului ca sa nu se tulbure lichidul si se pune intr-un loc racoros.
Dupa 14 zile, vinul se trage in sticle, se astupa cu dopuri de pluta fierte putin in apa. Sticlele se pastreaza culcate la intuneric si racoare. Vinul castiga in calitate odata cu invechirea.

0 comentarii:

 

Oenotek © 2010 | Blogger Templates designed by OOruc