| |

joi, 5 noiembrie 2009

Bailey's Irlandez

-150 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-400 ml frisca
-4 linguri rom
-1 lingura cu varf Nescafé (sau 150 g ciocolata amaruie)
-3 galbenusuri
-250 ml whisky


Se freaca galbenusurile cu cafeaua (sau cu ciocolata topita si racita) pana ce aceasta se dizolva complet.
Zaharul pudra se dizolva in whisky. Zaharul vanilat, romul si amestecul de galbenusuri cu cafea se adauga peste whisky. Dupa ce le-am amestecat bine, se adauga frisca, se mai amesteca putin (atentie sa nu se faca unt), apoi se toarna in sticla si se lasa neaparat 1-2 zile la frigider inainte de a servi.
In loc de Ness se poate pune ciocolata amaruie, este la fel bun.

0 comentarii:

 

Oenotek © 2010 | Blogger Templates designed by OOruc