| |

joi, 5 noiembrie 2009

Lichior de oua

Ingrediente
-60 ml cogniac
-60 ml bourbon
-300 ml frisca
-4 oua
-70 gr zahar
-Scortisoara
-Nucsoara
-1 varf cutit sare
-1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)


Preparare
Separam galbenusurile de albusuri.
Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el....Dati la rece minim o ora.
Puneti lichiorul intr-un bol....Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara.Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma....E delicios asa.
Daca insa doriti sa aiba o consistenta mai putin spumoasa adaugati o jumatate de cana de lapte peste lichior si atunci il puteti bea direct din pahare.

0 comentarii:

 

Oenotek © 2010 | Blogger Templates designed by OOruc